бегалец

fugitive, runaway
————————
defector; fugitive; refugee
————————
defector
————————
fugitive
* * *
fugitive, defector, escapee

Македонско-англиски речник. 2013.

Look at other dictionaries:

  • дезертер — (фр. deserteur) 1. вој. бегалец, човек што самоволно ја напуштил својата воена единица или не одговорил на покана за одење во војска предавник 2. фиг. човек што откажува да ја изврши својата граѓанска или општествена должност, што се повлекува од …   Macedonian dictionary

  • емигрант — (лат. emigrans) 1. иселеник 2. бегалец (особено од политички или верски причини) …   Macedonian dictionary

Share the article and excerpts

Direct link
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”

We are using cookies for the best presentation of our site. Continuing to use this site, you agree with this.